Roladki z indyka z żółtym serem i szpinakiem

Smaczne, proste, szybkie, czyli to co lubię najbardziej.

Składniki:
- 8 plastrów filetu z indyka
- 8 plastrów żółtego sera
- 3 ząbki czosnku
- 200 g świeżego szpinaku
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Ząbki czosnku obrać, drobno pokroić i wyłożyć na patelnię z rozgrzaną małą ilością oleju. Bardzo krótko smażyć, aby nie zbrązowiał i dodać szpinak. Posolić go, dodać gałkę muszkatołową i podsmażać do momentu, aż znacznie zmniejszy swoją objętość.
Plastry indyka cienko rozbić. Jedną ich stronę posolić, popieprzyć, położyć po plasterku żółtego sera i nałożyć porcję szpinaku. Zwijać, aby powstały roladki. Następnie każdą z nich owinąć oddzielnie w folię aluminiową (posmarowaną oliwą), uzyskując jakby cukierki (zawijać roladki w folię, a następnie skręcić brzegi). Wyłożyć je na blaszkę wyściełaną papierem do pieczenia i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 190 C.

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.