Kajmakowa lava

Babeczki dla wielbicieli kajmaku i niezwykle słodkich deserów. :) Pogoda sprzyjała ruchowi, więc można skusić się na taką bombę kaloryczną :)
Wystarczy 20 minut, aby przygotować i upiec ten deser.

Składniki ( na 3 porcje w kokilkach o średnicy 9 cm):
- 110 g masła
- 2 żółtka
- 2 jajka
- 300 g masy kajmakowej
- 3 łyżki mąki pszennej

Masło pokroić na kawałki i włożyć do garnka. Dołożyć masę kajmakową i podgrzewać całość do rozpuszczenia i połączenia. Uwaga! Cały czas mieszać i nie doprowadzać do wrzenia.
Dodać żółtka, całe jajka, mąkę i zmiksować do dokładnego połączenia.
Foremki dokładnie wysmarować masłem i obsypać mąką.
Ciasto przelać do kokilek.
Piec od 8-12 minut w piekarniku nagrzanym do 200C. Jeśli nie wyczuje się czasu wyjęcia, to środek nie będzie płynny.

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.