Grillowane szaszłyki z mięsa drobiowego i ananasa

Mięso drobiowe jest bardzo wdzięczną, bo łatwą do wykonania propozycją obiadową/grillową. Trzeba jedynie uważać, aby go nie przesuszyć. W przypadku tych szaszłyków ryzyko przesuszenia jest bardzo małe. ;) Można je wzbogacić np. o krążki cebuli.

Składniki (ok. 6 szaszłyków):
- 400 g piersi indyka lub kurczaka
- połowa ananasa
- sól, pieprz, curry, estragon, oliwa

Mięso pokroić na kawałki (ok. 2 cm x 2 cm). Skropić delikatnie oliwą, a następnie dokładnie oprószyć przyprawami (solą, pieprzem, curry i estragonem). Przykryć naczynie z mięsem i odstawić przynajmniej na godzinę do lodówki.
Ananasa obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Patyczki do szaszłyków namoczyć kilka minut w wodzie, a następnie nakładać na nie, na przemian mięso i ananasa.
Grillować.

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.